Speelster Programma

Blocking Series

Alle sessies duren 2 uur en kennen een maximaal aantal deelnemers 6 catchers per coach.
De kosten zijn 20€ per catcher.

1-star blocking
Intensieve introductie van de grondbeginselen van blocken. Geschikt voor beginners en catchers die nog aarzelen of aan wie het aan solide block technieken ontbreekt.

2-star blocking
De tweede stap in de blokken serie. 2-sterren blokken ontwikkelt de vaardigheden en voegt side-to-side blokken toe.

3-star blocking
Alleen goede grondbeginselen maken nog geen goede blockende catcher. De sleutel tot een betrouwbare 'backstop' ligt in het leren 'lezen' van de bal. Dat is de belangrijkste en vaak de meest frustrerende stap voor catchers in hun ontwikkeling naar excellentie. 3-star blocking leert jou deze belangrijke vaardigheid.

Throwing Series

De kosten zijn 20€ per catcher.

1-star throwing
Introductie op de aangooi op het tweede honk bij een steelpoging. 1-star gooien legt een stevige basis voor deze aangooi met aandacht voor correct voetenwerk, de overgang en het moment van loslaten.

2-star throwing
Met een goed fundament op zak worden catchers uitgedaagd de snelheid en accuratesse van de aangooi op het tweede honk te verbeteren.

3-star throwing
In 3-star aangooien breiden we de oefenstof uit met aangooien op het 1e en 3e honk.

Advanced Throwing

De onderwerpen van deze gevorderde cursus bevatten aangooien vanaf de knieën, pick offs en aangooien met lopers op het 1e en het 3e honk. Geavanceerd aangooien kan worden aangepast aan specifieke behoeften van de deelnemers.

PROTECT THIS HOUSE!!

Deze sessie duurt 3 uur en kennen een maximaal aantal deelnemers 6 catchers per coach.
De kosten zijn 25€ per catcher.

Een drie uur durende intensieve sessie waarin alles zit wat je moet weten om de thuisplaat te beschermen tegen lopers die proberen te scoren.

Beginning Pitch Calling (2 hours, 20€)

Jouw werpster is begonnen met variaties in haar worpen. Welke worp vraag je in welke situatie? Deze cursus helpt catchers die net met het vragen van worpen zijn gestart of dat spoedig gaan doen antwoord te geven op de vraag: "Welke worp vraag ik nu?"

Advanced Pitch Calling (3 hours, 25€)

Deze cursus helpt ervaren catchers omgaan met de omstandigheden en factoren die het vragen van worpen beïnvloeden. We behandelen onder meer de psychologie van de werpster, communiceren met de scheidsrechter en complexe wedstrijd situaties. Er wordt ook begonnen met het in kaart brengen van worpen.

The Art of Running Bases (2 hours, 20€)

Honklopen is veel meer dan onderuit gaan en honk vast bij een hoge bal. Wedstrijden worden gewonnen en verloren op de honkpaden en tegelijkertijd is honklopen een vaardigheid die over het hoofd wordt gezien en aan het toeval wordt overgelaten. In "De Kunst van het honklopen" leer jij als honkloper hoe je een situatie beoordeelt en controleert zodat je elke kans ten volle kunt aangrijpen.

Going to America (20€)

Is het jouw droom om in de verenigde Staten te softballen? Kom dan naar onze 3 uur durende informatiesessie die al jouw vragen over softballen voor een Amerikaanse universiteit beantwoordt. De onderwerpen de we behandelen zijn onder meer Werving: het maken van een video en contact leggen met coaches. Een school kiezen: weten wat de verschillende niveaus inhouden en betekenen. Praktische en technische overwegen zoals benodigde testen enz. De College Ervaring: hoor hoe het is van speelsters die de stap al hebben gemaakt en weten hoe het is.