LFU Logotext

Kate

email Vragen, Interesse?
06-19 83 78 42

Ik ben begonnen met softball toen ik 8 jaar oud was en dat is nooit meer opgehouden. Ik heb op het hoogste niveau (Division I) gespeeld voor Penn State University, waar ik in 2004 mijn studie Politicologie afrondde. Die zomer speelde ik voor het eerst in de Italiaanse hoogste klasse bij Nuoro en ben daar uiteindelijk nog vijf jaar gebleven. In 2005 werd ik geselecteerd voor het Italiaanse nationale team en in de vijf jaar dat ik van die selectie deel uit maakte wonnen we 2 Europese kampioenschappen en behaalden we de zesde plaats op het wereldkampioenschap in Beijing in 2008, de hoogste klassering voor Italië ooit. In 2010 vervolgde ik mijn carriere bij Terrasvogels in de Nederlandse hoofdklasse. Daar speelde ik tot 2013. In die periode won Terrasvogels twee European Cup Winner kampioenschappen en een Landskampioenschap.

Zolang als ik speel ben ik al geïnteresseerd in coaching. Ik heb talloze lessen gegeven en clinics geleid en heb in 2010 een formele coach rol vervuld voor Cal State East Bay, waar ik twee seizoenen assistent coach was.

Voor mij is coachen gelijk aan onderwijzen en ik vind dat plezier altijd de basis dient te zijn. Coach John Wooden zei: "You haven't taught until they have learned." Dit legt de verantwoordelijkheid voor het vinden van de individuele aanpak die bij een speler past bij de coach, in plaats van 'de goede manier' aan een speler opleggen.

ANOUK VAN DEN HEUVEL

Anouk

email  Vragen, Interesse?
06-41 48 75 29

Softbal speelt een grote rol in mijn leven en tot de dag van vandaag vervul ik die rol met veel plezier. Ik ben op 4-jarige leeftijd begonnen met spelen bij het Haagse VUC. Vanaf mijn 15e speelde ik topsport bij Eurostars en Terrasvogels. Totaal 11 seizoenen Hoofdklasse met als hoogtepunt het landskampioenschap 2013 en een winningstreak van 17 wedstrijden tijdens de Europacups. Internationaal kwam ik in 2005 en 2010 uit voor het Nederlands Team. Na 2014 besloot ik te stoppen, maar ben sinds 2016 weer actief als infielder op de velden te vinden.

Het overbrengen van kennis van softbal ligt sinds 2004 mij dichtbij het hart. In 2004-2008 werd ik assistent, later hoofdtrainer/coach van de LOOT-School United Stars in Rotterdam, een groep meiden die 3x per week tijdens schooluren kwamen trainen. In november en december sta ik voornamelijk altijd in de zaal voor wintersessies Hitting en Defense. Ik vind alle facetten (techniek, tactiek, mentaal etc) machtig mooi en kan er uren over praten. Ik kijk graag naar MLB honkbal en implementeer dit in het geven van training en coaching. Voor mij zijn het de kleine dingen die belangrijk zijn. Het spelletje is niet op 1 manier te spelen, maar er zijn zeker wel een aantal competenties die niet mogen ontbreken; Altijd keihard werken, veel trainen, veel spelen, vallen en steeds weer opstaan, omgaan met falen, genieten van successen, start klein denk groot, doe extra en doe het vooral met heel veel plezier. Jouw attitude is een keuze. Mijn manier van training geven en coachen is om een platform te creëeren dat speelsters zich vertrouwd voelen om hun eigen ontwikkeling en groei te kunnen volbrengen. 'For love of the game'

MARCO MOLLEMAN

Marco

email  Vragen, Interesse?
06-19 92 72 82

In mijn 17e levensjaar ben ik min of meer per ongeluk gestart als sportcoach. Na een coach examen in 1981 heb ik ervaring op nationaal– en internationaal topsport niveau opgedaan.

Hoogtepunten in mijn sportcoach carrière zijn de landskampioenschappen met de Junioren van Onze Gezellen (Haarlem) in 1995 (landskampioen clubteams) en 2011 (landskampioenschap Topklasse Junioren), het Europees kampioenschap met het Nederlands team tot 14 jaar in 2008 in Praag en het Europees kampioenschap voor bekerwinnaars en het landskampioenschap met Hotel Ambassador CC
Terrasvogels.

Van 1991 tot 1999 heb ik deel uitgemaakt van het organisatiecomité van de Haarlemse Softbal Week.  In 1995 organiseerden wij het OKT (Olympisch kwalificatie Toernooi) waar het Nederlands team zich plaatste voor de Spelen van 1996.

In mijn professionele carrière ben ik in 1991 formeel met coachen in aanraking gekomen. Ik heb vanaf die tijd tot op internationaal niveau verantwoordelijkheden als manager genomen.

Ik ben gecertificeerd Professional Coach en Master Practitioner / Master Coach in Interculturele NLP.

Inschrijvingen en administratie

SUZANNE AARDEMA